Ahşap Atölyesi

Uygulamalı eğitimin en güzel örneklerinden biri de ahşapla yapılan çalışmalardır. Ahşap atölyesi dersleri, hayal gücünün gelişmesine ve hayal edilenlerin gerçeğe dönüşmesine imkan sağlaması nedeniyle öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılanmaktadır.

Ahşap atölyesi dersleri öğrencilerimizin el göz koordinasyonunun artmasına ve psikomotor becerilerinin gelişmesine katkı sağlamakta, diğer derslerde de bireysel katılım ve teşebbüs kabiliyetlerinde gözle görülür artışlara sebep olmaktadır.

Özel olarak dizayn ettiğimiz atölyemizde tüm cihazlar ve aletler çocukların zarar görmeyeceği şekilde tasarlanmış ve çalışma güvenliği için atölyelerimizde gerekli önlemler alınmıştır.

Ahşap Atölyesinde;

• Öğrencilere değişik ağaç malzemeler verilir ve çocuklardan hayallerindeki şekilleri yapmaları istenir. Bu çalışma ile çocukların hayal gücünün gelişmesi, karar verme/bir problemi çözme becerisininin gelişmesi sağlanır.
  • Basit makinalar ve mekanizmaların yapılması ile ilgili çalışmalar yapılır.
  • Dersin son döneminde öğrencilerimize hayal ettikleri ve işe yarar bir ürün tasarlayıp tüm aşamalarını kendi çalışmalarıyla tamamlanması istenir.

Ahsap Atölyesi