Sosyal Sorumluluk

"Umut Ağacı Kulübü" çatısı altında sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştiriyoruz. Birçok köy okulunda öğrencilerle buluştuk, okullara kütüphaneler kurduk, yetim kardeşlerimizle etkinlikler yaptık, sevimli dostlarımız olan hayvanları da unutmadık.

Sosyal sorumluluk bilincine sahip öğrencilerimizin koordine ettiği kulüp faaliyetlerimiz, her sene yeni projelerle artarak devam etmektedir. Kulüp bünyesinde gerçekleştirilen projelerimiz aşağıdaki gibidir.

Sen de Elini Uzat Projesi

Ziyaret ettiğimiz köy okulundaki kardeşlerimizle gün boyunca farklı etkinlikler yapıyor, okulun kütüphanesine bağışta bulunuyor, gerekirse kütüphane kuruyor, kardeşlerimiz için hazırladığımız hediye paketlerini onlara veriyor, günü halay ve danslarla bitirip onlarla mektup kardeşi oluyoruz.

Bilim Hattı Otobüsü İhlas Kolejinde

Gül Kardeşim

Yetim kardeşlerimizle gün boyunca oyunlar oynayıp doğum günlerini kutladığımız piknik etkinliği düzenliyoruz. Yine onlar için hazırladığımız hediye paketlerini onlara veriyoruz.

Sevimli Dostlarımız

Her yıl bir hayvan barınağını ziyaret ediyor, barınağın temizlik malzemesi, yiyecek gibi ihtiyaçlarına destek oluyor ve barınağa bağışta bulunuyoruz. Barınakta geçirdiğimiz bir gün boyunca da barınaktaki dostlarımızla çok güzel iletişim kuruyoruz.

Diğer

• Düzenlediğimiz kermes, iftar organizasyonu vb etkinliklerin gelirleriyle şehit ailelerine destek oluyor, ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye hediye ediyoruz.

• Yine her yıl belirlediğimiz bir bölgede gönüllü olarak çöp toplama etkinliği yapıyoruz. Ayrıca okulumuzda geri dönüşüme çok önem veriyor, bütün çöplerimizi ayrıştırıyoruz.
  • Farklı bölgelerdeki fidan dikim şenliklerine gönüllü olarak katılıyor, bağışta bulunuyoruz.
  • Kış aylarında farklı illerdeki farklı okullarla iletişime geçip ihtiyaç sahibi kardeşlerimize mont ve bot gönderiyoruz.
  • Yine farklı illerdeki okullarda okuyan kardeşlerimizle "Oyuncak Kardeşliği" kuruyoruz.
  • Her yıl en az bir defa Down Kafe’yi ziyaret ediyor, oradaki kardeşlerimizle gün boyu vakit geçiriyoruz.