Öğrencilerimizin hayalindeki liseyi kazanmaları için deneme sınavları uygulanmakta ve ayrıntılı analizler ile geri bildirim yapılmaktadır. Öğrencilerimize bütün konularla ilgili yaprak testler sunulmakta ve bu testler sınıfta çözülmektedir.
Danışman öğretmenlerin rehberliğinde öğrenci grupları oluşturulmakta ve hazırlık çalışmaları bu şekilde yürütülmektedir. Rehberlik servisimiz bu süreçte öğrencilere destek vermek için Verimli Ders Çalışma ve Dinlenme, Sınav Sistemi, Çoktan Seçmeli Sınavlara Yatkınlık, Sınav Kaygısı ve Motivasyon gibi konularda seminer çalışmaları yapmaktadır.
7 ve 8. sınıflarda, tüm öğrencilerimiz için lise yerleştirme sınavlarına destek ve pekiştirme amaçlı etütler yapılmaktadır. Sınav sonrası öğrenci bazlı ve detaylı yapılan "sınav sonuç analizleri" ile eksikler tespit edilmekte ve tam öğrenme sağlanmaktadır.
Öğrencilerimizin öğrendiklerini değerlendirme ve analiz yapabilme becerilerini geliştirmeye yönelik hafta içi ve hafta sonu etüt çalışmaları yapılmaktadır.
Öğrencilerimizin tespit edilen eksik alanlarını desteklemek için, sabahları ders öncesinde veya gün sonunda bire bir etütler uygulanmaktadır. Velilerimizin uygunluk durumları ve talepleri göz önünde bulundurularak belirlenen bu saatlerde yapılan çalışmalarla öğrencilerimizin sınavlara eksiksiz olarak hazırlanması amaçlanmaktadır.
Özellikle sınav hazırlığına yoğunlaşan öğrencilerimiz ADA ismi verilen akşam ders atölyelerine kalarak saat 20.00'ye kadar okulda ders çalışmaktadır. Evde farklı nedenlerden dolayı çalışma ortamı bulamayan öğrenciler için sunulan bu imkân, öğrencilerin branş ve rehber öğretmenleri eşliğinde ve sessiz bir ortamda derslerine yoğunlaşmalarını sağlamaktadır.
Sınıf öğretmeni, rehberlik servisi ve ölçme-değerlendirme birimi işbirliğiyle deneme sınav sonuçları analiz edilmekte ve belirli konu ve alt konularda eksikliği tespit edilen öğrenciler için bire bir ders randevuları oluşturulmaktadır. Öğrenciler de K12 sistemini kullanarak ders öğretmenlerinden bire bir ders talebinde bulunabilmektedir.
Ortaokul öğrencileri için yaptığımız deneme sınavları gerçek sınavlardan farksız şekilde uygulanmaktadır. Gerçek sınav tecrübesini bire bir yaşayan öğrencilerimizin bu yolla heyecan ve kaygılarının azaltılması amaçlanmaktadır.
Liselere giriş sınavına hazırlanan öğrencilerimizin çalışmalarını bütün aşamalarıyla titizlikle takip edebilmek için danışmanlık sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemde öğretmenlerimiz;
Lise ve üniversite sınavlarına hazırlık çalışmaları, İhlas Koleji'ne özel marka çalışmalarla yürütülür. Her sene Türkiye çapında elde edilen dereceler, bu çalışmaların başarısını ispatlamıştır.
Diğer okullarda zil çalıp herkes evine giderken İhlas Koleji'nde sınavlara hazırlanan öğrenciler biraz mola verip çalışmaya devam ederler. Güneş battıktan sonra okulda yanan ışıklar, Türkiye genelinde alınan derecelerin ve ardı ardına gelen başarıların habercisidir.
Öğrencilerimiz yıl boyunca farklı üniversiteleri ziyaret ederek derslere katılırlar. Sınav öncesinde gerçek sınav ortamını aratmayan bir şekilde üniversite amfilerinde deneme sınavlara girerler. Hedeflerini netleştirmek için kendi ilgi ve isteklerine uygun olan fakülte ve bölümleri ziyaret ederek bilgi alırlar.
YKS Türkiye 1.si ve 12.si olan öğrencilerimiz, bu sistemle çalışmış ve başarıya ulaşmışlardır. Son iki yılda 72 öğrencimizin tıp fakültesine yerleşmiş olması bir tesadüf değildir. İlk 100'de 9 derece, ilk 500'de 20 derece ve ilk 1000'de 20 derecenin İhlas Koleji öğrencilerine ait olması da tesadüflerle açıklanamaz.
Bu başarının sırrı ancak sınavlara hazırlık için tasarlanan özgün öğretim modelleriyle, inanç, kararlılık ve azimle açıklanabilir.
ADA, ev ortamında pek çok farklı sebeple verimli ders çalışamayan veya hiç ders çalışamayan öğrenciler için düzenlenmiş bir çalışma ortamıdır. Hafta içi akşam 17.00-21.00 saatleri arasında sürdürülen ADA çalışmaları, sessiz ve gözetmen kontrollü ders çalışma ortamını, haftalık ve günlük ders çalışma programının rehber öğretmen ile kontrol edilmesini ve çözülemeyen soruların öğretmenlere sorularak eksiksiz öğrenilmesini sağlar.
Sınavlara hazırlanan gruplarda cumartesi günleri etüt, bire bir çalışmaları, geri besleme dersleri ve Türkiye geneli deneme sınavları uygulanmaktadır.
Eksik Tamamlama Atölye Programları, yapılan deneme sınavlarının analizi sonucunda eksik görülen alanlara yoğunlaşan çalışmaları içermektedir.
Hızlandırılmış Atölye Programları, asıl sınav öncesinde branş bazında en önemli konuların tekrar edildiği ve genellikle yarım günlük seanslardan oluşan seminerlerdir. Branş öğretmenleri bu seminerlerde, kendi derslerine ilişkin en önemli hatırlatmalardan oluşan sunumlarını gerçekleştirmektedir.
Sömestir ve ara tatillerde deneme sınav sonuç analizlerine göre belirlenen konularda eksik tamamlama programları oluşturularak öğrencilerin katılımı sağlanmaktadır.
Haftada iki gün 13.45-16.05 saatleri arasında uygulanan bu programla öğrencilerimiz, sessiz bir ortamda bireysel olarak çalışabilmekte, öğretmenleriyle bire bir ders yapabilmekte ve danışman öğretmenleriyle bire bir (en az 10 dk.) haftalık görüşme imkânı bulabilmektedir.
Sınav Kulübü'nde öğrencilerimiz, her hafta pazartesi akşamı piyasada bulunan farklı yayınların deneme sınavlarına girmektedirler. Sınav Kulübü haricinde hafta içi ve hafta sonu için okul takviminde planlanmış toplam 46 denememiz bulunmaktadır. YKS'ye bir hafta kala ise "YKS Provası" adıyla yapılan son deneme sınavı uygulanmaktadır.
Sınava hazırlanan öğrencilerimiz, çözmekte zorlandıkları sorular veya anlamakta güçlük çektiği konularla ilgili öğretmenlerinden randevu yoluyla bire bir ders alma imkânına sahiptirler.
Sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilere akademik anlamda destek olmak için çalışan danışman öğretmenler en fazla 11 öğrenciden oluşan bir grupla ilgilenmektedir. Danışmanlık kapsamında her öğrenci ile haftada yaklaşık 10-15 dakikalık bire bir görüşme yapılır. Bu görüşmelerde haftalık çalışma programları, ders-konu-gün ayrıntısı ile ders ve danışman öğretmenleriyle beraber hazırlanır.
İhlas Koleji'nde ara tatillerde veya sınav öncesi haftalarda öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve ortak müfredat konularının tekrarını yapmak amacıyla kamp programları düzenlenir. Şehir içinde veya dışındaki nezih ortamlara sahip otellerde düzenlenen çalışmalarda, öğrenciler o ana kadar gördükleri konularla ilgili daha seri şekilde soru çözebilmek için yoğunlaştırılmış bir çalışma sürecine tabi tutulurlar. Ayrıca bu dönemde sınav stresini azaltmak amacıyla farklı sosyal aktiviteler düzenlenir.