Spor Eğitimi

Akademik başarının devamı, çocuklarımızın kendilerini rahat hissedecekleri farklı uğraşlar ile ilgilenmeleriyle mümkündür. Gelişim çağındaki her çocuğun spor yapması ve sporla ilgilenmesini her zaman destekliyoruz.

İhlas Eğitim Kurumları'nda Spor Eğitimi

Spor hakkında gerek akademisyenler gerek spor yazarları ve gerekse sporun çeşitli kademelerinde görev almış birçok kişi farklı tanımlar yapmışlar ve yorumlarda bulunmuşlardır. Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen her insan, hayatı boyunca canlılık belirtisi olarak hep hareket etmektedir.

İşte bütün o tanımların, yorumların ve kitabi anlatımların özünde spor tek bir kelime ile "hareket" demektir.

İnsan doğası gereği kemik yapısı, kas yapısı, iç organlarının sağlıklı işleyişi ve düzgün bir fiziki duruşa sahip olabilmesi için hareket etmek zorundadır. Ama zamanımızda gerek eğitim gerekse iş hayatındaki yoğunluk, gerginlik, yorgunluk, stres, maddi kaygıların baskısı ve şehir hayatının monotonluğu nedeniyle maalesef durağan ve asgariye indirgenmiş bir egzersiz durumu oluşmuş; bu nedenle de duygular, tepkiler, davranışlar yavaşlayarak zihin belli bir durgunluğa maruz kalmıştır.

Bilimsel olarak da kanıtlanmış birçok sağlık probleminin temelinde hareketsizliğin yattığı bilinmektedir.

İşte bu nedenlerden dolayı İhlas Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizin bedensel yetenek ve yeterliliklerini, sağlıklı bir hayat sürdürme becerisi kazanmalarını hedefleyen, anaokullarından lise son sınıfa kadar belirlenmiş tümevarım sistemli bir beden eğitimi ve spor programı uygulanmaktadır. Her öğrencimizin en az bir spor dalında gerek okul gerekse iş hayatında yeterli bir performans gösterir hâle gelmesini amaçlamaktayız.

Beden eğitimi, etkinliklere aktif katılım ile bireyin bedensel form tutmasına ve iskelet sisteminin gelişmesine, birlikte guruplarla kurallara uygun oyunlar oynamasına, diğer arkadaşları ile sosyal etkileşim kurmasına, kendine güven duygusunun gelişmesine, kendini düzgün bir şekilde ifade edebilmesine, daha dinç ve sağlıklı bir beden ve psikoloji ile akademik alanda da başarılı olmasına katkı sağlar.

Beden eğitimi ve spor dersleri ile öğrencilerimizin;

• Kişisel becerilerini olumlu yönde kullanmalarını,
  • Zamanı doğru kullanmalarını,
  • Kendine güven duygusunu geliştirmelerini,
  • Sorunlar karşısında pratik çözümler üretebilmelerini,
  • Birlikte eğlenmeyi öğrenmelerini,
  • Kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenmelerini,
  • Spor kültürü edinmelerini,
  • Herhangi bir müsabakayı olgunlukla izleyebilmelerini,
  • Dengeli ve doğru beslenme alışkanlığı edinmelerini,
  • Zararlı alışkanlıklar edinmemelerini,
  • Zararlı ortamlardan uzak durmalarını,
  • Sorumluluk sahibi olmalarını hedefliyoruz.

Okullarımız bünyesinde

• Okçuluk
  • Basketbol
  • Futsal
  • Voleybol
  • Hentbol
  • Badminton
  • Jimnastik
  • Masa tenisi
  • Dart
  • Atletizm

branşlarında sportif müsabakalara katılım sağlanmakta ve spor kulüplerimiz aktif olarak faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.