Haberler

İletişim Dersi İhlas Medya'da

11 October 2018

Özel Bahçelievler İhlas Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler derslerinin İletişim ünitesinde yer alan İletişim ve Medya konusu için İhlas Medya Grubu'nu ziyaret ettiler.

İhlas Haber Ajansı, Türkiye Gazetesi ve TGRT'nin çalışma ofislerini gezen öğrencilerimize İhlas Haber Ajansı Koordinatörü İrfan Altıkardeş, TGRT Haber spikeri Mehmet Aydın ve Türkiye Gazetesi yazarı Hasan Sarıçiçek eşlik ederek habercilik çalışmaları, yayın koordinasyon ve muhabirlik konularında bilgiler verdiler.

Ayrıca öğrencilerimiz için yapılan mini konferansta gazetecilik ve medya dinamikleri anlatıldı. İHA, TGRT ve Türkiye Gazetesi yöneticileri ve muhabirlerinin de katıldığı bu mini konferansta konuşan Hasan Sarıçiçek, öğrencilerimizden düzenli olarak haber okumalarını ve gündemi takip etmelerini istedi. Medyanın gücüne vurgu yapan Sarıçiçek, "İnternetle gelişen medya bugün toplumu ciddi olarak etkiliyebiliyor. Tek bir kare fotoğraf bile günümüzde bir anda gündemi değiştirecek ve bunu dakikalar içinde yapabilecek güce sahip." ifadelerini kullandı.