26 yıl önce iyi eğitim verme hedefimizi pandemi sürecinde de yerine getirebilmek için gerekli her türlü tedbiri zamanında ve eksiksiz olarak aldık. 2008 yılında başladığımız uzaktan eğitim çalışmalarının meyvesini bu dönemde alma imkânı yakaladık.
Bu süreçte velilerimizi ve öğrencilerimizi haftalık olarak hazırladığımız ayrıntılı bültenler ile düzenli olarak bilgilendiriyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığının talimatları ve kendi özel uyguladığımız tedbirlerle öğrencilerimizin ve tüm çalışanlarımızın sağlığını koruyacak şekilde gerekli tedbirleri alıyoruz.
Online ve hibrit eğitim yaptığımız sınıflarda uyguladığımız uzaktan eğitim çalışmalarını "senkron (eş zamanlı, canlı) ve asenkron (eşzamansız, online içerikler) eğitim" olarak iki başlık altında inceleyebiliriz.
Canlı Derslerde Öğrencilerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar
Canlı Derslerde Öğretmenlerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar
Pandemi Dönemi Sağlık ve Hijyen Uygulama Kılavuzu
Pandemi ile birliten başlayan süreçte "Eğitim için Google Suite" sisteminin bir parçası olan Google Meet uygulamasını kullanıyoruz. Google ürün ailesinin diğer uygulamalarını da (Gmail, Google Drive, Google Slaytlar, Google Tablolar, Google Dökümanlar vs) etkin bir biçimde eğitim ve iş süreçlerinde kullanmaya 2007 yılından beri devam ediyoruz.
Pandemi sürecinde uzaktan eğitim çalışmalarına başlamadan önce;
Canlı ders saatlerinin sayısı ve süresi öğrencinin sınıf seviyesine ve yaş grubu özelliklerine göre belirlendi. Öğrencilerimizin ekran karşısında geçirdiği süreyi en verimli şekilde geçirmelerini sağlayacak önlemler alındı ve bu doğrultuda düzenlemeler yapıldı.
Uzaktan eğitim çalışmaları; canlı dersler, online öğrenme kaynakları, birebir online görüşmeler, anlık quiz uygulamaları ve canlı deneme sınavlarıyla desteklendi.
Hafta içi gündüz saatlerde yapılan canlı dersler sonrasında anlaşılmayan konuların farklı kaynaklarda tekrar edilmesi, alıştırmalar, deneyler ve bir takım interaktif içerikler ile öğrenmenin desteklenmesi için içerikler satın alındı. Bu içeriklerin listesine E-İhlas sayfasından ulaşabilirsiniz
Bu sistemlerin dışında öğretmenlerimiz derslerinde;
gibi araçlar ve kaynaklar uzaktan eğitim sürecinde aktif şekilde kullanılmaktadır.
Uzaktan eğitim çalışmalarımızı desteklemek ve ihtiyaç olan online değerlendirme sınavlarını yönetebilmek için; ilkokul seviyesinde Morpa Kampüs'ü, ortaokul seviyesinde SebitVCloud'u, lise seviyesinde SınavZa uygulamasını kullanıyoruz.
Okul öncesinde MEB e-Rehberlik Modülü ve PDEVCO uygulamasını, diğer seviyelerde ise MEB e-Rehberlik Modülü ve K12Net uygulamasını Rehberlik servisleri kullanmaktadır.
Okul süreçlerinin yönetebilmek için; okul öncesinde Okul Aile, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde K12Net okul yönetim sistemlerini kullanıyoruz.
Haftalık olarak güncellenen haftalık uzaktan eğitim ders programlarını velilerimize her cumartesi günü SMS ile gönderiyoruz. Ayrıca bu programlar web sitemizde yayınlanmaktadır.
Uzaktan eğitimin başladığı ilk haftadan itibaren velilere haftalık yapılacak canlı dersler, platform giriş bilgileri, ödevler, ders planları, kazanımlar ve destek etkinlikleri başlıklarıyla ilgili mektuplar gönderilmiştir. Velilerin çocuklarına evde destek olmaları için bir yol haritası niteliği taşıyan bilgilendirme mektupları, her hafta düzenli olarak web sitemize yüklenmektedir.
Dijital araçların kullanımıyla ilgili zorluk yaşayan bazı velilere destek olması amacıyla, farklı kademelerdeki velilere yönelik Youtube üzerinden seminerler düzenlenmiş, ilgili alan öğretmenleri ve uzmanlar bu seminerlerde velilere uzaktan eğitime ilişkin tüm detayları açıklamışlardır. Soru-cevap bölümleriyle desteklenen seminerlerde, velilerin öğrencilere evde destek olabilmeleri amaçlanmıştır.
Pandemi döneminde sokağa çıkma yasaklarının başladığı zaman, velilerimizin evde çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla günlük etkinlikler planlanmış ve sosyal medya üzerinden velilerle paylaşılmıştır. Öğrencilerimizin dijital cihazlara her zamankinden daha fazla maruz kaldığı bu günlerde evdeki tüm dijital cihazların kapandığı ve ailecek eğlenceli ve öğretici etkinliklerin tavsiye edildiği bu etkinlik veliler tarafından büyük beğeniyle karşılanmıştır.
Akranlarından ayrılan ve gün boyu ekrandan eğitim alan öğrencilerin motivasyonlarını yükseltmek amacıyla, öğretmen kadromuzun rol aldığı motivasyon videoları çekilmiş, hem öğrencilerimizle hem de sosyal medya üzerinden herkesle paylaşılmıştır.
Pandemi sürecinden psikolojik anlamda olumsuz etkilenen çocuklara nasıl davranılması gerektiğine ilişkin konuların yer aldığı canlı veli seminerleri, alan uzmanları tarafından farklı konu başlıkları halinde hazırlanmış ve sunulmuştur. Alanında yetkin akademisyenler ve İhlas Koleji öğretmenleri tarafından tasarlanan OVEP Online Veli Eğitim Programı büyük beğeniyle karşılandı.
YKS ve LGS Türkiye Birincileri İhlas Kolejinden. 2025-2026 Eğitim Yılı İçin Erken Kayıt Fırsatını Kaçırmayın. Başvuru formunu doldurun, kayıt randevunuzu oluşturalım.