Bilişim Teknolojileri

Doğru meslek ve okul tercihi, geleceğimizin teminatı olan yavrularımız için büyük önem arz etmektedir. Biz, öğrencilerimizi geleceğin en değerli mesleklerinden biri olacak olan "Yazılım Geliştirme" alanında uzman bir kadro ile yetiştiriyoruz.

İhlas Bilişim Lİsesi, sahip olduğu zengin ders içeriği ile öğrencilerini sadece meslek sahibi yapmıyor, onları geleceğe hazırlıyor.

İhlas Koleji Bilişim Lisesi - Genel Dersler

Ağırlıklı yazılım geliştirme olmak üzere bilişim teknolojilerinin her alanında öğrencilerimizi piyasa ile rekabet edecek donanımda yetiştiriyoruz.

İhlas Koleji Bilişim Lisesi - Sen Kodla, Dünya Oynasın

Unity altyapısını kullanarak 2D veya 3D oyun geliştirmeyi öğreterek her öğrencimizin en az bir oyun geliştirmesini hedefliyoruz.

İhlas Koleji Bilişim Lisesi - Hayal Et, Gerçek Olsun

Günümüzde en çok talep gören 3DVR Sanal Gerçeklik, 3D Print ve 3D Animasyon teknolojilerinin temellerini lise sıralarında atıyouz.

Programlama Dilleri Python, C#, Google Appscrıpt
Mekatronik Arduino, Scratch, Python, App Inventor
Grafik Tasarım / Animasyon Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Sketchup, SolidWorks
Oyun Programlama Unity, C#
Veritabanı Yönetimi MSSQL, MySQL
Mobil Uygulama Geliştirme APP Inventor, Swift

Örencilerimiz geliştirdikleri projeler ile eleştirel ve üretken düşünebilme, iletişim becerilerini geliştirme, ekip içinde çalışabilme ve iş yönetimi imkânlarını yakalayarak kendi fikirlerini hayata geçirebilme gibi yetkinliklere kavuşuyor.

4 yıllık lise hayatında öğrencilerimiz;

9. Sınıf MEB lise ortak müfredatı uygulanmaktadır.
10. Sınıf Sayısal, sözel ve meslek dersleri eğitimi
11. Sınıf

Bu dönemin başında meslek/dal seçimi yapılıyor. Ardından haftada 20 saat meslek dersi, 20 saat kültür dersi olacak şekilde ortak ağırlıklı müfredat uygulanıyor.

Seçilebilecek Dal Listesi

1. Ağ İşletmenliği
  2. Web Programcılığı
  3. Veri Tabanı Programcılığı
  4. Bilgisayar Teknik Servisi
12. Sınıf Öğrencimiz; yazılım geliştirme, dijital ajans, ulusal büyüklükteki firmaların IT birimlerinde haftada 3 gün staj yapacaktır.

şeklinde eğitim alıyorlar.

Radyo Televizyon Alanı

Günümüz sorunlarına çözüm getirecek uygulamalar ile yetişen öğrencilerimize daha çok yeni web teknolojileri alanında eğitim veriyoruz.

Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olduklarında rahatlıkla iş bulabilme imkânlarına da sahiptir.

Radyo Televizyon Alanı

İstihdam Alanları

Bilişim teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda aşağıdaki alanlarda istihdam edilerek bu alanlarda iş bulma imkânına sahipler:

• Yazılım geliştiren firmalar veya firmaların yazılım geliştirme departmanları.
  • Uluslararası yazılım firmalarının Türkiye ofisleri.
  • Oyun geliştiren, eğlenceli içerik üreten firmalar.
  • 3D animasyon/film yapan firmalar
  • Dijital ajanslar.
  • IT hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firmalar.
  • Web tasarımı ve web uygulaması geliştiren firmalar.

Üniversite Başarısı

Üniversiteye giriş imkânları bakımından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz öenmli avantajlara sahiptir. Hem ek puan avantajı hem de 10,11 ve 12. sınıflarda üniversiteye hazırlanmaya yetecek kadar ders saati ile öğrencilerimizi üniversiteye hazırlıyoruz.

Ek Puanla Yerleşebilecekleri Bölümler

Öğrencilerimiz YGS'de 2 yıllık, LYS'de ise 4 yıllık bölümlere, kendilerine tanınan ek puan desteğinin verdiği büyük avantaj ile girebiliyorlar.

Ön Lisans
  • Basım ve Yayın Teknolojileri