Haberler

Öğrencilerimiz Boğaziçi MUN Advanced22'de

26 Mayıs 2022

İhlas Koleji, bu yıl ilk kez düzenlenen Boğaziçi MUN Advanced'22'de beş öğrenciyle temsil edildi.

Özel İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Emir Düz, Ahmet Arda Yıldırım, Ahmet Alperen Binici, Zeynep Yavuz ve Zeynep Biçer, 21-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen 1st Bosphorus Advanced Model United Nations Turkey - Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nda delegasyon olarak yer aldı. "Bridge the Gap" (Köprüleri Kuralım) temasıyla düzenlenen ve iki gün süren konferansa, ülke genelinde beş kişilik grupların yanı sıra bireysel delegeler de katıldı. Toplamda 150 öğrencinin yer aldığı etkinlikte, öğrenciler küresel sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirdiler.

Konferans sonunda açıklamalarda bulunan Özel İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Yabancı Diller Zümre Başkanı Ömer Yavuz, Boğaziçi MUN Advanced'22’nin ilk kez düzenlendiğine dikkat çekti. İhlas Koleji öğrencilerinin farklı komitelerde görev aldığını belirten Yavuz, “Öğrencilerimiz DISEC komitesinde silahsızlanma ve uluslararası güvenlik, ECOFIN komitesinde ise ekonomik ve finansal ilişkiler üzerine çalıştılar. Ayrıca Margaret Thatcher Kabinesi komitesinde, 40 yıl önce Demir Lady döneminde yaşanan sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini tartıştılar. İki gün süren çalışmalarını raporlar haline getirip konferansın son gününde komite başkanlarına sundular,” dedi.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü, Boğaziçi MUN Advanced'22’de okullarını başarıyla temsil eden öğrencileri ve danışman öğretmen Ömer Yavuz'u tebrik etti. Yeltekin, İhlas Koleji olarak MUN ve EYP gibi organizasyonlara düzenli olarak katıldıklarını vurguladı. “Okullarımızda açtığımız yabancı dil kulüplerine katılan öğrencilerimiz, MUN ve EYP gibi etkinliklerde okulumuzu temsil ediyorlar. Bu tamamen yabancı dilde gerçekleştirilen organizasyonlarda, öğrencilerimiz silahsızlanma veya ülkeler arası ekonomik ilişkiler gibi önemli konularda görüşlerini İngilizce olarak ifade ediyor ve dünya barışı için çözüm önerileri geliştiriyorlar. Bu organizasyonların, öğrencilerimizin yabancı dil becerilerini geliştirdiği kadar sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sağladığına inanıyoruz,” dedi.

Yeltekin, bu tür organizasyonlarda öğrencilerin yer almaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.