Haberler

Alparslan Küçükaltun'dan Okul Sporları Karate Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Üçüncülüğü

23 March 2022


İhlas Kolejinin karatedeki başarılı ismi Alparslan Küçükaltun, Okul Sporları Karate Türkiye Şampiyonası’nda Ümit Erkekler 14-15 yaş kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

Bartın’da düzenlenen ve üç gün süren şampiyonaya 46 ilden 323 sporcu katılırken Küçükaltun, kendi yaş kategorisinde yapılan kata müsabakalarında üçüncü olma başarısını gösterdi.

Türkiye Şampiyonası’na gelmeden önce İstanbul ikincisi olan, bölge şampiyonasında da üçüncülük elde eden Küçükaltun böylece başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Şampiyona sonrasında konuşan Küçükaltun, Türkiye Şampiyonası’nda yer alarak İhlas Kolejini temsil ettiği için mutlu olduğunu söyledi. Şampiyonada kürsüde yer almanın güzel olduğunu ifade eden Küçükaltun daha çok çalışarak daha iyi dereceler alacağını söyledi.

İhlas Koleji Genel Müdürü Bedri Yeltekin, Küçükaltun’un başarılı bir sporcu olduğunu ifade ederek almış olduğu Türkiye üçüncülüğünden dolayı kendisini tebrik etti. Küçükaltun’un potansiyeli yüksek bir sporcu olduğuna vurgu yapan Yeltekin, “Kendisi bu yıl başarılı müsabakalar çıkararak İhlas Kolejini en güzel şekilde temsil etti. Bu şampiyonadan kazandığı tecrübeyle birlikte arzu ettiği birinciliklere de en kısa zamanda ulaşacağına yürekten inanıyorum. Katılacağı diğer şampiyonalarda da başarılarının devamını temenni ediyorum.” dedi.