Haberler

Mezunumuz Mete Gazoz'dan Tarihi Başarı

02 August 2021

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda mezun öğrencimiz milli okçu Mete Gazoz, Klasik yay bireyselde olimpiyat şampiyonu olarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Turnuvanın son 16 turunda Avustralyalı Taylor Worth'u yenen Gazoz, çeyrek finalde dünya sıralamasının 1 numarası ABD’li Brady Ellison'u eledi. Yarı final turunda Japon Takaharu Furukawa'yı mağlup eden Mete, finalde de İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yenerek Olimpiyat altın madalyasının sahibi oldu.

Yeltekin: Tarih yazdı, ülkemizin ve İhlas Koleji'nin gururu oldu.

Mete’yle gurur duyduklarını ifade eden İhlas Koleji Genel Müdürü Bedri Yeltekin, böylesine nadide bir sporcunun İhlas Kolejinden mezun olmasının da mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Olimpiyatlara ilk kez katıldığı Rio 2016’nın ardından Mete’nin Tokyo 2020’de madalya almak için çok çalıştığını vurgulayan Yeltekin, "Mete’nin sportif başarılarının yanı sıra iyi bir akademik eğitim alabilmesi de bizim için çok önemliydi. Gerek tabletle gerekse yüz yüze eğitim modelimizle akademik olarak Mete’nin başarılı bir öğrenci olması için gerekli ortamı sağladık. Kendisi de Tokyo 2020 Olimpiyatları için çalışırken akademik olarak da başarıya ulaştı." dedi.

Türkiye'nin çok önemli bir sporcu kazandığının altını çizen Yeltekin, Mete'nin daha birçok başarıya imza atacağına yürekten inandığını vurguladı.

Mezunumuz Mete Gazoz'dan Tarihi Başarı