Haberler

Öğrencimiz Furkan Taş'tan Güreşte Şampiyonluk

13 January 2020

Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Taş Okullar Arası Bölgesel Gençler Serbest ve Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 77 kiloda şampiyon oldu.

Sakarya'da 29 ilden 310 sporcunun katılımıyla gerçekleşen ve Türkiye finallerine katılacak sporcuların belirlendiği müsabakalarda Furkan Taş şampiyonluğa ulaşırken çok zorlanmadı. Müsabakaların ardından konuşan Taş, "İhlas Kolejini en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Türkiye finallerine katılmak için buradan iyi bir sonuçla ayrılmam gerekiyordu. Bunu başardığım için mutluyum." dedi.

Furkan Taş'ın antrenörü ve aynı zamanda İhlas Koleji Beden Eğitimi öğretmeni Şenol Özkan, öğrencisinin müsabakalar boyunca göstermiş olduğu özveriden ve ciddiyetten memnun olduğunu ve şampiyonluğu hak ettiğini söyledi. Artık hedeflerinin Türkiye Şampiyonası olduğunu vurgulayan Özkan, "Sakarya'dan birincilikle ayrılıyoruz ve artık Sivas'ta düzenlenecek şampiyonaya hazırlanacağız. Furkan'dan Türkiye şampiyonluğu bekliyorum." dedi.

Furkan Taş'ı ve antrenörü Şenol Özkan'ı tebrik eden İhlas Koleji Genel Müdürü Bedri Yeltekin, Furkan Taş'ın gelecek için ümit vadeden değerli bir sporcu olduğunu ifade etti. Okullarında değişik branşlarda mücadele eden sporcular olduğuna değinen Yeltekin, "Bünyemizde Türk sporunun geleceğine hizmet edecek gençlerimizi barındırmaktan dolayı çok mutluyuz. Onların sportif başarıları kadar akademik başarılarını da çok önemsiyoruz ve gereken desteği veriyoruz." dedi.