Haberler

Öğrencilerimizden "Naim" Filmine Tam Not

13 December 2019

Özel Bahçelievler İhlas Ortaokulu öğrencilerimiz dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan milli gururumuz "Cep Herkülü" Naim Süleymanoğlu'nun hayatını konu alan "Naim" filmini izlediler.

Sosyal bilgiler dersinde Osmanlı Devleti'nin iskan politikası ile Bulgaristan'a yerleşen Türklerin 500 yıl o coğrafyada yaşadıktan sonra Bulgaristan'ın Osmanlı Devleti'nden ayrılmasının ardından yaşadıkları sıkıntıları öğrenen öğrencilerimiz film sayesinde bilgilerini pekiştirdiler.

Özellikle Bulgaristan'da 80'li yıllarda Türklere yönelik asimilasyon politikasının işlendiği filmde Türklere yapılan zorla isim değiştirme, Türkçe konuşmanın yasaklanması gibi olayları izleyen öğrencilerimiz dünya çapında bir değer olan Naim Süleymanoğlu'nu ve Bulgaristan Türkleri için verdiği mücadeleye tanıklık ettiler.

Öğrencilerimiz filmi izledikten sonra Bulgaristan Türklerine yapılan zulüm ve Naim Süleymanoğlu hakkında bakın neler söylediler.

Berru Melek Yaman

Film bana hayatın paradan ibaret olmadığını gösterdi. Bir insan her şeyini kaybedebilir ama kimliğini asla. Hayatta parayla satın alınamayacak nadir şeyler ve insanlar vardır. Önemli olan halteri kaldırmak değil kimliğin ve benliğin verdiği yükü kaldırmak ve bunu yapan bir kişinin hayatını anlatıyor. Bence Naim Süleymanoğlu halterle duygularına somutluk kazandırmak istemiştir.

Recep Uçar

Bu film sayesinde yurt dışındaki vatandaşlarımızın ne eziyet çektiğini öğrendik. Vatanımız gibi bir yer olmadığını ve vatanımız için canımızı vereceğimizi ne olursa olsun en kötü durumda bile vatanımız için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğini anlatıyor.

Burak Türker

İzlerken tüylerim diken diken oldu, her sahnesinde ürperdiğimi hissettim. Gerçekten etkileyici bir filmdi. Bazı sahnelerinde gözlerim doldu. Gerçek bir azim hikayesi, Naim Süleymanoğlu'nun sadece Türklerin gördüğü eziyeti göstermek için dünyaya gösterdiği azim insanı ayakta alkışlatıyor.

Hülya Gül Ezgin

Filmi çok beğendim, ağladım. Tam anlamıyla bir başarı hikayesi. Çok onurlandırıcı ve hiçbir engel karşısında pes etmemesi çok güzel bir şey. Çoğu kişiye ilham kaynağı olacak bir yapıt.

Rüveyda Şinik

Film çok güzeldi. Naim'in Türklere karşı yapılan haksızlığı dünyaya duyurması ve kendi rekorunu geçmesi gerçekten çok etkileyici ve umarım daha nice kahramanlarımızın böyle filmleri çekilir.

Zeynep Belek

Bu film bana Naim Süleymanoğlu'nun bir halter sporcusundan daha fazla olduğunu gösterdi Etkileyici bir filmdi.