Haberler

İhlas Koleji TEDEd Club'ın Bir Parçası Oldu

03 May 2019

Dünyanın en büyük konferans platformu olan TED'in dünya çapında okullar için başlattığı TEDEd Club organizasyonu çerçevesinde İhlas Koleji tarafından TEDEd Club Ihlas College konferansı düzenlendi.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda Fikir Tutulması'19 teması altında yapılan konferansta 12 İhlas Koleji öğrencisi konuşmacı olarak yer aldı.

"12 Özgün Fikir, 12 Tutkulu Konuşmacı" sloganıyla yola çıkan on iki öğrenci özgün fikirlerini kendilerine ayrılan yedi dakikalık süre içerisinde dinleyicilerle paylaştılar.

Konferansta Osman Furkan "Eğitimin Teknoloji Üzerine Etkisi", Selin Kurt "Biliyorum Ama Yapamıyorum, Anlıyorum Ama Konuşamıyorum", Sena Demirağ "Kendini Affet", Seyyidhan Şaroğlu "Anlamak Üzerine", Tuğba Nur Gül "Why Are We Misunderstood", Sudenaz Salman "Cinsiyet Eşitliği", Şeyma Nilaynur Aydın "Kendine İyilik Yaptığın Kadar İyisin", Zeynep Rana Öz "Sükûtun da Bir Sesi Var Mıdır?" Uğurcan Çiftçi "Düşünmek Nedir?", Betül Özkahraman "Üzerimizdeki Güzellik Baskısı", Beyza Nisanur Balkan "Neden Mesleğinizde Başarılı Olmayacaksınız?" ve Mehmet Emir Süve "Cesaret" konulu sunumlarını yaptılar.

Süve'ye büyük alkış

Kekeme olan ve cesaret konulu sunumuyla dinleyicilerin karşısına çıkan Mehmet Emir Süve, dört yaşından bu yana kekemelikle yapmış olduğu mücadeleyi anlattı. Geçen zaman içinde terapistlere giderek ve kitaplar okuyarak kekemeliğin üstüne gittiğini söyleyen Süve'ye salondan büyük alkış geldi.

Kurt, ezberci eğitime karşı

Ezberci eğitimin sonuçlarını anlattığı "Biliyorum Ama Yapamıyorum, Anlıyorum Ama Konuşamıyorum" sunumuyla dikkat çeken Selin Kurt, sınav odaklı eğitim sisteminde öğrenmenin gerçekleşmediğine vurgu yaptı. Başından geçen olayları da sunumunda anlatan Kurt, ezberci sistemden dolayı öğrencilerin bildikleri konuları gerçek hayata aktaramadıklarını anlattı.

Konferansta Özel Bahçelievler İhlas İlkokul'u öğrencileriyle soru cevap şeklinde hazırlanan "Çocuğa Sor" konulu video gösterimi yapıldı. Yağmur Seyman ve Burak Kurtaran'ın seslendirdikleri şarkılarla renk kattığı konferansta öğretmen ve öğrencilerle yapılan röportajlar da büyük ilgi çekti.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, TEDEd Club organizasyonunun bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. TED konferanslarının dünyanın en saygın organizasyonlarından biri olduğuna dikkat çeken Yeltekin, "Bu önemli organizasyonun bir parçası olarak düzenlemiş olduğumuz TEDEd Club Ihlas College'de 12 öğrencimizin özgün fikirlerini dinledik. Sunumlarda dinleyicilerin ruhuna ve gönlüne dokunan çok değerli düşünceler ortaya kondu. Öğrencilerimizi göstermiş oldukları özgüvenden ve başarılı anlatımlarından dolayı tebrik ediyorum." dedi.