Haberler

Öğrencilerimiz Dublaj Stüdyosuna Girdi

04 April 2019

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Federal Film Akademisi'ni ziyaret ederek dublaj sanatının inceliklerini görme fırsatı buldular.

Geçtiğimiz Aralık ayında İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü'nde düzenlenen Dubbing Show'a Federal Film Akademisi üyeleri Kadir Özübek, Mesut Uz ve Özlem Altınok jüri olarak katılmışlar ve yarışmada dereceye giren ilk üç grubu Federal Film Akademisi'ne davet etmişlerdi.

Bu davet üzerine Federal Film Akademisi'ni ziyaret eden öğrencilere dublaj sanatçıları mesleklerinin detaylarını anlatarak onlardan gelen soruları cevapladılar. Öğrenciler ayrıca kendileri için özel hazırlanmış stüdyodaki canlı seslendirmeyi de izlediler.

Öğrenciler Canlı Dublaja Girdiler

Ziyaretin en büyük sürprizi ise gelecek dönemde vizyona girecek olan yabancı bir filmin fragmanı için öğrenciler dublaj sanatçıları ile birlikte stüdyoya girdiler. Oldukça eğlenceli anların yaşandığı stüdyo deneyiminin ardından öğrenciler çok keyif aldıklarını söylediler.

Federal Film Akademisi'ne kendilerini ağırladıkları için teşekkür eden okul müdürü Hakkı Okur, okullarında gerçekleştirdikleri aktivitelerle öğrencilerin yabancı dillerini geliştirdiklerini ifade etti. Yaptıkları ziyaretin çok keyifli geçtiğine vurgu yapan Okur, "Öğrencilerimiz eğlenirken öğrenmek ve öğrendiklerini pekiştirmek adına çok özel bir deneyim yaşadılar. Göstermiş oldukları performanslarla da övgüler aldılar. Kendilerini tebrik ediyorum." dedi.