Haberler

Hüseyin Burak Hamzaoğlu'ndan Türkiye Şampiyonluğu

10 May 2018

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen 2018 Gençlik Kupası'nda mücadele eden Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Burak Hamzaoğlu Klasik Yay Erkek'de takımıyla beraber şampiyonluğa ulaştı.

Federasyonun 100. Yıl Tesisleri'nde gerçekleştirilen şampiyonada Hüseyin Burak Hamzaoğlu, Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi mezunu milli okçu Mete Gazoz ve Efe Gürkan Maraş'tan oluşan İstanbul Okçuluk takımı finalde karşılaştıkları Alp Okçuluk'u 5-3 yenerek şampiyon oldu.

Hüseyin Burak Hamzaoğlu elde etmiş olduğu bu başarıyla Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi'ne davet edildi.

Şampiyona sonrasında konuşan Hamzaoğlu, takım olarak şampiyonluğa ulaştıkları için mutlu olduklarını söyledi. Mete Gazoz gibi olimpiyatlarda yarışmış bir sporcu ile beraber aynı takımda olmaktan dolayı gurur duyduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi'nin davetiyle mutluluğunun daha da artığını belirtti.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin ata sporu okçulukta okul genelinde çok başarılı sonuçlar aldıklarını ifade ederek şampiyonluğundan dolayı Hüseyin Burak Hamzaoğlu'nu tebrik etti. Hamzaoğlu'nun aynı takımda beraber yarıştığı milli okçu Mete Gazoz'un da eski bir İhlas Koleji mezunu olduğunu söyleyen Yeltekin, Hüseyin Burak Hamzaoğlu'nun da aynı başarıları yakalayacağına inandığını belirtti.