Haberler

15 Temmuz Şehitlerini Yâd Ettik

25 October 2017

Geçtiğimiz yıl ülkemizde meydana gelen hain darbe girişiminde demokrasimizi canları pahasına savunurken şehit düşen vatandaşlarımız ve yaralanan gazilerimiz İhlas Kolejinde düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Yâd Etme Programı"nda bir kez daha anıldı.

İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, Genel Müdür Yardımcısı Salih Uyan, okul müdürleri, hain gecede eşini kaybeden ve kendisi de yaralanarak gazi olan Vahide Şefkatlioğlu, aynı gecenin gazilerinden Fatih Öztürk ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik Sıddık Arvas'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Duygusal anların yaşandığı programda öğrencilerin hazırladığı 15 Temmuz konulu şiirler ve yazıların yanı sıra yayınlanan video gösterimleriyle 15 Temmuz gecesi âdeta yeniden yaşandı.

Şehitlerimizin bir kısmının bulunduğu Edirnekapı Şehitliği'ne ve geçtiğimiz yıl düzenlenen programa katılan şehit babası Tarkan Ecebalın'a yapılan ziyaretler de programda yer aldı. Şehit Tolga Ecebalın'ın babası Tarkan Ecebalın tarafından müze hâline getirilen evine yapılan ziyaret de salondaki izleyicilerle paylaşıldı.

Şefkatlioğlu: "Bu vatan için bin kere ölünür."

Programın son bölümünde ise eşi şehit düşen ve kendisi de gazi olan Vahide Şefkatlioğlu ve gazi Fatih Öztürk öğrencilere o geceyi anlattı.

15 Temmuz gecesi televizyondan darbe olduğu haberlerini öğrendiklerini ifade eden Şefkatlioğlu, "O gece erken uyumuştum. Kardeşimin telefonuna uyandım ve kardeşim bana darbe olduğunu söyledi. Ağlayarak içeri gittim, eşime darbe olduğunu söyledim. Hemen dışarı çıktık. Havalimanına doğru giderken eşim bana eve dönmemi söyledi. Ancak kendisine 'Ölmek var, dönmek yok!' dedim. Yol üstünde herkese ateş ediyorlardı. Eşimle bariyerlerin üstünden atlamak istedik, o sırada bir tank üstümüzden geçti. Gözlerim karardı. Hastanede bana bir bacağımı keseceklerini söylediler. Eşimle ilgili sorularımı da hep geçiştiriyorlardı. Yaklaşık 1.5 ay sonra eşimin öldüğünü öğrendim. Yaklaşık 11 ay eşimin mezarını göremedim." dedi. Şefkatlioğlu sözlerini "Bu vatan için bir kere değil bin kere ölünür, bundan sonra bizim ve gençlerimizin ülkemize daha çok sahip çıkması gerekiyor." diyerek bitirdi.

Öztürk: "Fatih Sultan Mehmet şuuru ile karşılarına dikildik."

15 Temmuz gazisi Fatih Öztürk de haberlerde darbe olduğunu öğrenince arkadaşları ile dışarı çıktılarını ve boğaz köprüsüne doğru gittiklerini ifade etti. Öztürk "Olay yerine gittiğimizde yoğun bir ateş vardı. 8-10 arkadaş gittik. İlerleyen saatlerde önümüz boştu ve askerler ateş ediyorlardı. Ateş esnasında ben de bacağımdan vuruldum. Mermi önden girip arkadan çıktı. Bu olayın kabul edilebilir bir yanı yok. Biz bunu kahramanlık olsun diye yapmadık, Fatih Sultan Mehmet nasıl bir şuurla İstanbul'u fethettiyse biz de aynı şuurla bu hainlerin karşısına dikildik." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin ve Genel Müdür Yardımcısı Salih Uyan tarafından Şefkatlioğlu'na ve Öztürk'e günün anısına birer porselen tabak hediye edildi.

Yeltekin: "Tarihimize kara leke olarak geçen 15 Temmuz'u unutturmamalıyız."

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve davetlerini kırmayarak programa katılan Vahide Şefkatlioğlu ve Fatih Öztürk'e teşekkür etti. 15 Temmuz gecesi meydana gelen olayları aynı duygu yoğunluğu ile tekrar yaşadıklarını ifade eden Yeltekin, "Tarihimize kara leke olarak geçen 15 Temmuz hain darbe girişimini hiçbir zaman unutmamalıyız. Meydana gelen olaylar ülkemizin nasıl bir tehdit altında olduğunun en açık kanıtıdır. Biz 15 Temmuz'u unutmayarak her zaman hazırlıklı ve güçlü olmalıyız." dedi.