Haberler

Öğrencilerimiz İnovasyon Kampına Katıldı

10 April 2017

Özel Marmara Evleri İhlas Fen Lisesi öğrencileri Genç Başarı İnovasyon Kampına katılarak inovatif bilgiler ürettiler.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yapılan kampa katılan Özel Marmara Evleri İhlas Fen Lisesi öğrencileri diğer okullardan gelen öğrencilerle karma gruplar oluşturarak kendilerine verilen "Gençlerin tasarruf bilincini geliştirmek için bir inovatif ürün veya fikir" konusuna yönelik çözümler ürettiler. Bu fikirleri mentörler desteğiyle bir iş planına dönüştürerek 3'er dakikalık sunumlar halinde jüriye sundular.

Jüri, ürünün inovatif özelliği, iş planı, sunum tekniği ve takım ruhu kriterlerini baz alarak değerlendirme yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda "Teknolamba" adlı projenin sahibi olan Özel Marmara Evleri İhlas Fen Lisesi öğrencisi Ayşenur Erdoğmuş'un da içinde bulunduğu 8. takım birinci oldu. 8. Takım'ın üyeleri birinci olarak etkinliğin sponsoru olan "NN Emeklilik" şirketinde 1 gün boyunca NN liderlerinden çeşitli eğitimler alacak, toplantılara katılabilecek ve iş ortamını tanıma fırsatı bulacaklar.

Yeltekin: "İnovasyondaki başarımız ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyor."

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, inovasyonun önemine vurgu yaparak kampa katılan öğrencilerinin önemli tecrübeler edindiğine inandığını söyledi. "Öğrencilerimizin bu tür etkinliklere katılmalarını destekliyor, inovatif bakış açısı geliştirmelerini ve ülkemizin gelişim sürecinde aktif rol alabilecek yeterliliğe ulaşmalarını umut ediyoruz." diyen Yeltekin, Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için gençlerin inovasyon konusunda desteklemesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.