Haberler

3. Bestami Yazgan Şiir Yarışması İçin Katılımlar Başladı

11 March 2017

İhlas Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 3. Bestami Yazgan Şiir Yarışması, bu yıl 15 Temmuz Şehitler Günü temasıyla gerçekleştirilecek.

15 Temmuz şehitlerini anmak adına bu kapsamda düzenlenen şiir yazma yarışmasına İstanbul ili genelindeki ortaokul öğrencileri katılabilecekler. Öğrenciler hazırladıkları şiirleri en geç 24 Mart Cuma günü saat 17.00'a kadar yarisma@ihlaskoleji.com adresine gönderebilecekler.

Yarışmanın jüri üyeleri İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Bahtiyar Aslan, şair – yazar Yusuf Dursun, şair - yazar Ekrem Kaftan, Şair Hanefi Söztutan ve şair – yazar Muammer Erkul'dan oluşuyor.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren öğrencilere 11 Mayıs Perşembe günü ödül töreni düzenlenecek.

İsmine yarışma düzenlenen Bestami Yazgan kendisi için bu yarışmayı düzenleyenlere teşekkür etti. Gençlere ulaşmak için yıllardır şiir yollarında koşturduğunu ifade eden Yazgan, gençlerin şiiri sevmesi için yapılan her yarışmayı ve organizasyonu destelediğini vurguladı.

 3. Bestami Yazgan Şiir Yarışması

 3. Bestami Yazgan Şiir Yarışması

Yeltekin: "Gençlerimizin gözünden 15 Temmuz'u göreceğiz."

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, yarışma vesilesiyle mili irade, demokrasi, vatan, millet, kahramanlık gibi konulara gençlerin yaklaşımını göreceklerini ifade etti. 15 Temmuz gecesi yaşananların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Yeltekin, elim gecede hayatını kaybederek şehit düşenlere bir kez daha Allahtan rahmet diledi.