Haberler

Öğrencilerimize En İyi Delege Ödülü Verildi

10 March 2017

İstanbul'da bulunan Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nin düzenlediği Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda Özel İhlas Anadolu Lisesi öğrencisi Arif Emre Alptekin Best Delegate (En iyi delege), Özel İhlas Fen Lisesi öğrencisi Ali Cihan Yıldız'da mansiyon ödülü kazandılar.

Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı Model Birleşmiş Milletler (Model United Nations (MUN) ) konferansına Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 350 öğrenci katıldı.

Öğrenciler konferansta Birleşmiş Milletler toplantılarında olduğu gibi kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak Güvenlik Konseyi, Ekonomik ve Sosyal Konsey, Silahsızlanma Komisyonu gibi birimlerde görev aldılar.

Dünyanın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli akademik aktivite olarak kabul edilen MUN Konferansında öğrenciler hazırladıkları sonuç bildirgelerini tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderdiler.

Demir: "Öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

Özel İhlas Anadolu ve İhlas Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Demir, konferansa katılarak dünyanın sorunlarını birer delege gibi tartışıp fikirler üreten öğrencilerini tebrik etti. "Tamamı İngilizce düzenlenen ve yaklaşık bir hafta süren konferansta öğrencilerimiz İhlas Eğitim Kurumlarını en güzel şekilde temsil ettiler. Kendileri için belirlenen ülkeleri temsil ederek birçok konu hakkında bilgi sahibi oldular." diyen Demir, öğrenciler için edindikleri tecrübenin çok değerli olduğunu ifade etti.

Yeltekin: "Akademik başarı kadar sosyal gelişimi de hedefliyoruz."

"Öğrencilerimizin sosyal platformlarda yer alarak fikirlerini anlatmalarını önemsiyoruz." diyen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, Model Birleşmiş Milletler Konferansı'na katılan İhlas Eğitim Kurumları öğrencilerinin de düşüncelerini başarıyla dile getirdiklerini söyledi. Eğitim felsefeleri içerisinde öğrencileri akademik olduğu kadar sosyal olarak da geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yeltekin, eğitim yılı içerisindeki birçok sosyal etkinliğe katıldıklarını vurguladı.