Haberler

Öğrencilerimiz YGS'ye Hazır

03 March 2017

Üniversite yolundaki ilk sınav olan YGS, 12 Mart Pazar günü düzenlenecek. Hazırlıkların artık son aşamaya geldiği bugünlerde İhlas Eğitim Kurumu öğrencileri yoğun bir kamp dönemi geçiriyorlar.

Çorbacı: "Öğrencilerimiz gerçek sınav deneyimi yaşayacaklar."

Ağustos ayında başladıkları kamp sürecinin yoğun biçimde devam ettiğini belirten Özel İhlas Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Mesut Çorbacı, öğrencilerin YGS için hazır olduklarını söyledi. "Sayın Genel Müdürümüz Bedri Yeltekin Bey'in yönlendirmeleri ile bu yıl YGS ve LYS için eğitim programımızı yeniledik. Sabah 9 akşam 9 olmak üzere 12 saatlik yoğun bir programda çalışmamıza rağmen öğrencilerimizin de buna çok iyi adapte olduklarını görüyoruz. Deneme sınavlarında aldıkları sonuçlarda bunun göstergesi." diyen Çorbacı, son deneme sınavlarını da özel bir üniversitede resmi sınav yönetmeliğine uygun olarak gerçekleştirerek öğrencilere sınav havasını bire bir yaşatacaklarını söyledi.

Öztürk: "Sosyal aktivitelerden geri kalmadım."

Okulun 12. sınıf öğrencilerinden Ayşe Bengisu Öztürk, çok yoğun bir program geçirdiklerini ama öğretmenlerinin destekleriyle sınava en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade etti. Sınav stresi yaşamadığını söyleyen Öztürk, sınava hazırlanırken sosyal aktivitelerine de devam etmesinin kendisi için çok yararlı olduğunu belirtti.

Taşdelen: "Aileler son bir hafta boyunca desteklerini arttırmalılar."

Okulun rehberlik zümresi başkanı Muammer Taşdelen de çocukların şu anda baskı yaşamalarının normal olduğunu söyledi. YGS'de alınabilecek istenmeyen bir sonucun daha çok çalışılarak LYS'de telafi edilebileceğini belirten Taşdelen, ailelerin bu konuda çocuklarına özellikle son haftaya girilirken desteklerini arttırmalarını tavsiye etti.

Yeltekin: "Öğrencilerimizin sınava en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için her türlü desteği veriyoruz."

Bu yıl sınava hazırlık sürecini uzun ve yoğun tuttuklarının altını çizen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, bu hazırlıkların LYS'ye kadar devam edeceğini söyledi.

"Yıl boyunca öğrencilerimiz için etüdler ve bire bir derslerin yanı sıra YGS kampları düzenledik. Beş yıldızlı otellerde bir hafta süren kamplarımızda öğrencilerimiz öğretmenlerinin eşliğinde günde 10 saati aşkın bir süre çalışarak sınavlara hazırlandılar. Buradaki amacımız öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları tüm desteği kendilerine vererek sınavlara kadar hazır hale gelmelerini sağlamak." diyen Yeltekin, sadece akademik olarak değil öğrencilerin bu yoğunluk içinde sosyal yaşantılarını da devam ettirebilmeleri için aktiviteler düzenlediklerini böylece onları sınav stresinden olabildiğince uzaklaştırmayı hedeflediklerini belirtti.