İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesini Ziyaret Ettik

08 April 2019

Özel Bahçelievler İhlas Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerimiz İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'ni ziyaret ederek müzedeki tarihi eserleri yakından incelediler.

Müslüman bilim adamlarının astronomi, coğrafya, matematik, kimya, optik, tıp, mimari, savaş teknolojisi gibi alanlarda ortaya koydukları eserlerin sergilendiği müzeyi öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde gezerek bilgi sahibi oldular.

Müzedeki eserlerin sinevizyon gösterilerini de izleyen öğrencilerimiz Müslüman bilim adamlarının bilimin gelişimine olan katkılarına tanıklık ettiler.

Müze gezisinin ardından İstanbul'un estetik ve mimari açıdan en güzel yerlerinden biri olan Sultan Ahmet Camii'ni ve meydandaki diğer tarihi eserleri gezen öğrencilerimiz Yerebatan Sarnıcı'nı da ziyaret ederek günü sonlandırdılar.