İhlas Koleji Liselerine Geçiş Sınavı (İK-LGS)

Bu sınav İhlas Koleji 8. sınıfında okuyan öğrencilerin, "İhlas Koleji Anadolu ve Fen Liselerine geçişleri için yapılır.

"İhlas Koleji 8. Sınıf öğrencileri" "İHLAS KOLEJİ LİSELERİNE GEÇİŞ SINAVI " ile başarı durumuna göre farklı oranlarda indirim alarak kayıt hakkı kazanır.

"İHLAS KOLEJİ LİSELERİNE GEÇİŞ SINAVI "14 Şubat 2020 Cuma" günü yapılacak olup sınav puanlarına göre elde edilmiş olan indirimli kayıt imkanı 22 Şubat 2020 tarihi itibariyle başlayacak ve 28 Mart 2020 tarihinde sona erecektir.

Sınav sonucuna göre elde edilen öğrenimler lise öğrenimi boyunca (4 yıl) devam edecektir.

8. sınıf öğrencilerimiz öncelikli olarak bu sınavla İhlas Koleji Liselerine yerleştirilecektir. Öğrencilerimiz, 7 Haziran 2020'de gerçekleştirilecek MEB (LGS) sınavına girebilir ve bu sınavda aldıkları puanla okullarımıza başvurabilirler. Ancak İhlas Koleji ortaokulundan mezun olan öğrencilerimizin, liselerimizin o günkü şartları (başvuru sayısı, sınav puanı, yüzdelik dilim, kontenjan durumu vs) dahilinde okulumuza dışarıdan başvuran tüm adaylarla birlikte değerlendirilerek kabulleri gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerimizin sınav sonucuna göre elde ettikleri indirim oranları, İhlas Koleji bünyesinde bulunan tüm Anadolu ve Fen liselerinde geçerli olacaktır.

Sınav Merkezleri

• Bahçelievler Kampüsü: Fatih Cad. No:1 Bahçelievler - İstanbul
  • Beylikdüzü Kampüsü: İhlas Marmara Evleri Sitesi 1. Kısım Beylikdüzü - İstanbul
  • İspartakule Kampüsü: Bizimevler 6 Gökkuşağı Konutları Ispartakule, Avcılar-Istanbul