Yavuz Kara

Yavuz KARA 1974 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim dalında Fakülte birincisi olarak tamamladı. Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, Personel Yönetimi ve Organizasyon Bölümü, Davranış Bilimleri Ana Bilim dalında yaptı. “Okullardaki Örgütsel Kültürün Okul Yöneticilerinin Etik Davranışları Üzerindeki Etkisi” konulu tezini yayınlandı.

Özel öğretim sektöründe 22 yıllık geçmişin de Uzman, Öğretmen, Müdür Yardımcısı. Okul Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Kurucu Temsilciliği görevlerinde bulundu. Sürekli gelişime açık, kendini yenileyen, liderlik özelliğine sahip, takım çalışmasına inanan, bireysel başarıyı da önemseyen, temel eğitim ve 21.yy becerilerini kazandırmayı hedefleyen bir yaklaşımla okul yönetim modeli kurgulayan bir anlayışa sahip, Kariyer geçmişi ve kişisel özellikleri yardımıyla çalıştığı kuruma değer katmayı, aldığı eğitimler doğrultusunda bütün eğitim sektörüne hakim olan, ikili insan ilişkilerinde başarılı, yaptığı işlerle kendinden söz ettiren ve her zaman değişen ve gelişen teknolojinin ışığında kendini sürekli yenileyen bir anlayışa sahiptir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Yavuz KARA, Ağustos 2019 tarihinden itibaren İhlas Kolejin Akademik Direktör olarak görevine devam etmektedir.