Haberler

Okullar Arası Gençler Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Türkiye İkinciliği

17 February 2020

Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Taş Sivas'da yapılan Okullar Arası Gençler Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Türkiye İkincisi oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen ve Sivas 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu'nda üç gün süren şampiyonaya 300'e yakın sporcu katıldı. Grekoromen stilde İhlas Koleji'ni temsil eden Furkan Taş şampiyonada Türkiye İkinciliğine ulaştı.

Şampiyona boyunca Furkan Taş ile birlikte olan İhlas Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zaman eski milli güreşçi olan Şenol Özkan, Furkan'ın final maçına gelene kadar çok iyi maçlar çıkardığını ve tüm rakiplerini teknik üstünlükle kazandığını söyledi. Özkan, "Sivas'da hedefimiz Türkiye Şampiyonu olmaktı. Ancak Türkiye İkincisi olarak şampiyonluk hedefimizi bir süreliğine ertelemiş olduk. Furkan aldığı bu dereceyle Dünya Şampiyonası'nda da ülkemizi temsil edecek." dedi.

İhlas Koleji Genel Müdürü Bedri Yeltekin, Sivas'da düzenlenen şampiyonada Türkiye İkincisi olan Furkan Taş'ı tebrik etti. Furkan'ın İhlas Kolejini en iyi şekilde temsil ettiğine vurgu yapan Yeltekin, "Öğrencimiz geleceği parlak ve çalışma azmiyle daha sayısız şampiyonluk kazanabilecek kabiliyette bir güreşçi. Şu anda sadece okulumuz adına değil ülkemizi de katılmış olduğu şampiyonalarda başarıyla temsil ediyor. Biz de İhlas Koleji olarak ona her türlü desteği veriyoruz." dedi.