İhlas Koleji'nde Burslu Okumak

İhlas Koleji 4. Sınıf öğrencileri "İHLAS KOLEJİ ORTAOKULLARINA GEÇİŞ SINAVI", 8. Sınıf öğrencileri ise "İHLAS KOLEJİ LİSELERİNE GEÇİŞ SINAVI" ile farklı oranlarda burs alarak indirimli kayıt hakkı kazanırlar. Her yıl yapılan bu sınavlarla öğrencilerimiz aldıkları burs oranına göre bir üst öğrenim kademesine kayıt yaptırabilir.

Henüz öğrencimiz olmayan resmi/özel İlkokulların 4. sınıflarına devam eden, resmi/özel ortaokulların 5, 6, 7 ve 8.sınıflarına devam eden ve ortaöğretim kurumlarının 9, 10 ve 11. sınıflarına devam eden öğrenciler ise "İHLAS'A GEÇİŞ SINAVI"na girerek farklı oranlarda burs alarak indirimli kayıt hakkı kazanırlar. Kayıt-kabul işlemleri, İGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ilan edilen tarihte başlar.

Başarı burslarımız İhlas Koleji indirim ve bursluluk yönergesinin ilgili maddesi uyarınca kademe başlangıcından itibaren 4 yıl geçerlidir. Ara sınıflarda kayıt olanların burs'u ise kademe sonuna kadar geçerlidir.

Bursluluk Sınav Rehberleri

İhlas'a Geçiş Sınavı

İhlas Koleji’ne geçiş yapmak isteyen 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıfta okuyan öğrenciler her yıl yapılan bu sınava katılabilir.

Ortaokullara Geçiş Sınavı

4. sınıfta okuyan öğrencilerimiz her yıl yapılan bu sınava katılarak ortaokullarımızda burslu okuma imkanı yakalayabilir.

Liselere Geçiş Sınavı

8. sınıfta okuyan öğrencilerimiz her yıl yapılan bu sınava katılarak liselerimizde burslu okuma imkanı yakalayabilir.