Mesleki Kariyer İçin Doğru Seçim

Yeni Medya ve Görsel Tasarım

İhlas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim süresi 4 yıldır. Öğrencilerimiz 9.sınıftan sonra ilgi ve yeteneğine göre okul bünyesinde bulunan iki alandan birine yönlendirilir. Bu alanlar;

  • Bilişim Teknolojileri
  • Radyo-Televizyon

Veli Bilgileri

Öğrenci Bilgileri

Not: Size ulaşabilmemiz için lütfen bütün alanları tam ve eksiksiz doldurunuz.

Bilişim Teknolojileri Bölümü

İhlas Okulları Bahçelievler Kampüsünde yer alan Bilişim Teknolojileri bölümümüz, çağımızda hızla değişen ve dinamik yapısıyla hayatımızın her alanında yer alan bilişim sektöründe öğrencilerine eğitim vermektedir.

Bilişim Teknolojileri Bölümünde okuyan örencilerimiz, 9 ve 10 sınıflarda ortak dersler ile alan ortak derslerini okuduktan sonra 11 ve 12. sınıflarda, bölüme özel dersleri daha yoğun şekilde almaktadırlar. Ayrıca 12. sınıfta üniversite giriş sınavlarına hazırlık çalışmaları yoğunluk kazanmaktadır. 

Üniversite tercihlerinde iletişim fakültelerini veya istedikleri herhangi bir bölümü tercih edebilmelerinin yanı sıra kendi alanlarındaki ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleşebilmekte ve DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Lisans mezunu olabilmektedirler.

Ayrıca bölüm öğrencileri, Üniversite tercihlerinde M.T.O.K. ek puan ayrıcalığını kullanarak Adli Bilişim Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerini tercih edebilirler.

Bilgisayar laboratuvarlarında uygulama odaklı bir anlayış ile derslerini işleyen öğrencilerimiz Web tasarımı ve programcılığı dallarında yoğunlaşmaktadırlar.

Mezun olan öğrencilerimiz sektörün fazlasıyla yenilenerek gelişmesiyle bir çok farklı alanda iş bulabilme imkanlarına sahiptir.

Radyo-Televizyon Bölümü

İhlas Okulları Bahçelievler Kampüsünde yer alan Radyo - Televizyon Bölümü 19 yıllık eğitim ve öğretim sürecinde sağladığı başarılarıyla beraber bu günde yenilenen yapısıyla hizmet vermeyi sürdürmektedir. Radyo - Televizyon Bölümünde okuyan örencilerimiz, 9 ve 10 sınıflarda ortak dersler ile alan ortak derslerini okuduktan sonra 11 ve 12. sınıflarda, bölüme özel dersleri daha yoğun şekilde almaktadırlar.

Ayrıca 12. sınıfta üniversite giriş sınavlarına hazırlık çalışmaları yoğunluk kazanmaktadır. Üniversite tercihlerinde iletişim fakültelerini veya istedikleri herhangi bir bölümü tercih edebilmelerinin yanı sıra kendi alanlarındaki ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleşebilmekte ve DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Lisans mezunu olabilmektedirler.

Okul içerisinde Uygulama Stüdyosu, teknik ekipman ve bilgisayar laboratuvarlarına sahip olan Radyo - Televizyon Bölümümüz, uygulama tabanlı eğitim anlayışı ile  Akademi Stüdyo adı altında markalaşmıştır.

Bu bağlamda öğrenciler, sosyal hayatın içinde gerçekleştirdikleri  uygulama projeleriyle eleştirel ve üretken düşünebilme, iletişim becerilerini geliştirme, ekip içinde çalışabilme ve iş yönetimi imkanlarını yakalayarak kendi fikirlerini hayata geçirmektedirler..

Öğrencilerimiz, televizyon, radyo, sinema, prodüksiyon, sosyal medya platformları, halkla ilişkiler ve benzer bir çok alanda farklı konumlarda çalışabilme imkanlarına sahiptirler.