Bahçelievler İhlas Ortaokulu

Bahçelievler İhlas Ortaokulu 1997 yılından beri Bahçelievler kampüsünde hizmet vermektedir.

Okulumuzun 24.853m² arsa alanı, 9.168m² kapalı alanı ve 4.480m² açık alanı vardır. Kampüsümüzde yemekhane, bir adet kapalı spor salonu, çok amaçlı 450 kişilik kültür merkezi ve konferans salonu, açık spor alanları, halı saha, tenis kortu ve yaşam alanlarına sahiptir.

Binalarımız öğrenme ortamlarına uygun olarak inşa edildiği ve tasarlandığı için, sınıflar gün ışığından yararlanacak şekilde yapılandırılmış, binamızın havalandırması da gün boyu havadar bir ortam oluşturacak şekilde planlanmıştır. Depreme dayanıklı tünel kalıp sistemiyle inşa edilen binalarımız her açıdan güvenlidir.

Kampüste bulunan güvenlik birimleriyle 24 saat boyunca kampüsün güvenliğini sağlayacak tüm tedbirler alınmaktadır.

Kampüsümüzde bulunan modern ve geniş yemekhanede hijyen şartlarında aynı anda 1000 kişi yemek yiyebilmektedir.

Okul binasında bulunan CLIL Odası, Storytelling Odası, Bilim Odası, Bilgisayar Laboratuvarları, Resim ve Müzik derslikleri, Teknoloji Tasarım Atölyeleri, Anasınıfı Oyun Odası, bir adet Kütüphane, Değerler Eğitimi Odası ve her biri 42 metrekareden oluşan 44 adet derslikle Bahçelievler İhlas Ortaokulu öğrencilerine kaliteli bir eğitim- öğretim ortamı sunulmaktadır.

Okul binamızda bünyesinde bulunan ana sınıfında kapalı oyun parkı, sınıflar ve öğrenme merkezi sınıfları mevcuttur. Öğrenme merkezlerinde öğrencilerimizin deneyim esaslı öğrenme yaklaşımına uygun şekilde "yaparak-yaşayarak" öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Fen, matematik ve sosyal bilimler alanında farklı öğretim materyallerinin bulunduğu öğrenme merkezleri öğrenciler tarafından her gün aktif olarak kullanılmaktadır. Okul öncesi yaş grubunun özelliklerine göre inşa edilmiş eğitim, dinlenme ve yaşam alanları, öğrencilerimiz için güvenli ve hijyenik ortamlar sunmaktadır.

Bahçelievler İhlas Ortaokulu

Çobançeşme Mah. Fatih Cad. No:1 Yenibosna Bahçelievler İstanbul