Radyo - Televizyon Alanı

Değişen ve gelişen dünyanın en önemli sektörlerinden biri olan medya; günümüzde toplumların haber alma, eğlence ve eğitim gibi birçok ihtiyacını karşılıyor. Düzenli olarak milyonlarca insanın etkileşimde bulunduğu medya sektörü, sürekli büyümeye devam ederken sektörde çalışacak eğitimli genç beyinlere ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bunun yanı sıra her zaman ilgi odağı olan, popülaritesini her zaman devam ettiren gözde sektörler arasında yer alıyor.

Biz de İhlas Koleji olarak bütün bu süreci yakından takip ediyoruz. Yirmi yıllık tecrübemize istinaden bilişim ve iletişim bölümlerimizin müfredatlarını "Yeni Medya ve Görsel Tasarım" adı altında yeniliyoruz. Bu yeni müfredatımızla medya sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.

Radyo Televizyon Alanı

Uygulayacağımız yeni müfredatın içeriklerinin oluşmasında ulusal ve yerel radyolar, televizyonlar, yapım şirketleri, reklam ajansları gibi sektörün en önemli temsilcileri ile iş birliği yapıyoruz. Bu iş birliği neticesinde, günümüz ihtiyaçlarına uygun olarak yenilenen müfredatımız ile vereceğimiz eğitimler, öğrencilerimizin mesleki açıdan geleceklerini güvence altına almalarını sağlıyor.

Bu eğitimlerin tamamını, bütün teknik ekipmanlara ve altyapıya sahip olan uygulama stüdyomuzda ve bilgisayar laboratuvarlarımızda veriyoruz. Uygulama tabanlı eğitimimiz sayesinde öğrencilerimiz eleştirel ve özgün düşünebilme, iletişim becerilerini geliştirme, ekip içinde çalışma pratiği gibi birçok yetkinliği kazanıyor.

4 yıllık lise hayatında öğrencilerimiz;

9. Sınıf MEB lise ortak müfredatı
10. Sınıf Alan seçimi (Radyo-Televizyon / Bilişim Teknolojileri) Sayısal, sözel ve meslek dersleri eğitimi
11. Sınıf

Bu dönemin başında dal/meslek seçimi yapılıyor. Ardından haftada 20 saat meslek dersi, 20 saat kültür dersi olacak şekilde ortak ağırlıklı müfredat uygulanıyor.

Seçilebilecek Meslekler/Dallar

1. Grafik-Animasyon
  2. Radyo-Televizyon Programcılığı
  3. Kameramanlık
  4. Teknik Yapım-Yayın Elemanlığı
12. Sınıf Öğrencimiz; ulusal, yerel medya kuruluşları veya film/prodüksiyon ajanslarında haftada 3 gün staj yapacaktır. Kalan 2 günde ise okulda 16 saat kültür dersleri verilecektir.

şeklinde eğitim alıyorlar.

İstihdam Alanları

Radyo-televizyon alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda aşağıdaki alanlarda istihdam edilerek bu alanlarda iş bulma imkânlarına sahipler:

• Televizyon kuruluşları
  • Radyo kuruluşları
  • Prodüksiyon şirketleri
  • Haber ajansları
  • Reklam ajansları
  • Halkla ilişkiler şirketleri
  • Sosyal medya platformları
  • Turizm/eğlence alanları

Üniversite Başarısı

Üniversiteye giriş imkânları bakımından büyük avantaja sahip olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde öğrencilerimizi hem ek puan avantajı hem de 10, 11 ve 12. sınıflarda kendilerine yetecek kadar ders saati ile üniversite sınavlarına hazırlıyoruz.

Ek Puanla Yerleşebilecekleri Bölümler

Öğrencilerimiz YGS'de 2 yıllık, LYS'de ise 4 yıllık bölümlere, kendilerine tanınan ek puan desteğinin verdiği büyük avantaj ile girebiliyorlar.

Ön Lisans
  • Basım ve Yayın Teknolojileri