Bilim ve Deney Atölyesi Kulübü

Bilim ve Deney Atölyesi

Çocukların kendilerini geliştirmeleri açısından önemli bir role sahip olan çocuk etkinlikleri; bakış açısı, problem çözme, fiziksel beceriler, analitik düşünme gibi becerileri etkilemektedir.

Çocukların bilim ve deney etkinliklerine katılması hem kendilerini hem de yaşadıkları dünyayı keşfetmeleri açısından olduğu gibi mental gelişimleri açısından da son derece önemlidir.

Çocukların bilim ve deney etkinliklerine katılmalarının faydaları şöyledir:

• Çocuklar deney yaparak öğrenir. Bu şekilde bilimsel düşünme tekniklerini de öğrenmiş olur.
  • Gözlem yetenekleri gelişir. Çocuklar böylece analiz ve sentez yapmayı öğrenir.
  • Günlük yaşamda kullanılan araç gereç ve malzemeler ile bunların nitelikleri hakkında bilgi sahibi olur.
  • Doğa ve bilimle ilgili etkinlikler çocukların doğru düşünme yöntemleri geliştirmesini sağladığı gibi, okul derslerinde de daha başarılı olmalarına yardımcı olur.
  • Çocukların merak duygusunu güçlendiren bilim ve deney etkinlikleri, çocukların soru sorma konusunda da gelişmelerini sağlar. Aynı zamanda öğrenme isteklerinin artmasına yardımcı olur.
  • Dil gelişimi ve kavram becerisi açısından da bilim ve deney etkinlikleri çocuklara katkı sağlar.
  • Çocuklar deney yaparak, göz ve el koordinasyonu bakımından gelişir.
  • Öğrencilerin bilim ve deney etkinlikleri ya da bilim atölyelerine katılmaları, motor becerilerinin gelişmesini sağlar.
  • Etkinliklere katılarak, kendi yaş grubundan çocuklarla bir araya gelen çocuklar, sosyal becerilerini de geliştirme imkanı bulur.
  • Birçok konuda fikir üretmeyi öğrenen çocuklar, günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara da farklı şekilde yaklaşmayı öğrenir.
  • Çocukların bilim ve deney etkinlikleri ile gözlem, sınıflandırma, karşılaştırma ve sonuç çıkarma gibi becerileri de artar.

Diğer Kulüplerimiz