Uzaktan Eğitim Programları Yayınlandı

18 Ekim 2020

Değerli Velimiz,

Bu yaşanan süreçte COVID-19 ile ilgili kaygılarınızla mücadele ederken, uzaktan eğitim alma ve odaklanmayı sürdürmek öğrencilerimizi zorlayabilir. Ancak endişeye kapılmayın! Her ne kadar yüz yüze öğrenmenin yerini tutmasa da öğrencilerimizin bu sürece rahatlıkla uyum sağladığını söyleyebiliriz. Başlangıçta dezavantajlı gibi görünen bu yeni durumu, haftalık olarak güncellediğimiz ve duyurusunu yaptığımız ders programlarımız ve içeriklerimizle zenginleştirmeye devam ediyoruz.

Öğrencilerimizin öğrenmesine kaynaklık edecek dijital içerikler, okul otomasyon sistemi, online sınav platformları ve yüzyüze/online danışmanlık sistemi bu süreci maksimum verimle geçirmek için öğretmenlerimiz tarafından en etkin biçimde kullanılmaktadır. Ancak uzaktan eğitim programının merkezinde canlı dersler vardır ve öğrencilerimizin canlı derslere belirlenen kurallar çerçevesinde aktif olarak katılmaları son derece önemlidir.

Dijital ortamdaki derslerinizi düzenli olarak takip etmeyi, eğitim ve öğretimi destekleyici diğer kaynaklardan ders çalışmayı ve kitap okumayı unutmayınız!

Başarılar dileriz.

İhlas Koleji Genel Müdürlüğü

Uygulama Kılavuzları

İhlas Koleji Yanınde ve Yayında
İhlas Koleji Uzaktan Eğitim Öğrenci Kılavuzu
İhlas Koleji Uzaktan Eğitim Öğretmen Kılavuzu
İhlas Koleji Pandemi Dönemi Uygulama Kılavuzu

Öğrenci, öğretmen ve kurum olarak pandemi sürecinde uymamız gereken kuralları içeren klavuzlar hazırladık. Yukarıda yer alan göresellere tıklayarak ilgili kılavuzlara ulaşabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Çalışma Planları

19-23 Ekim Haftalık Ders Programı
12-16 Ekim Haftalık Ders Programı
05-09 Ekim Haftalık Ders Programı
28 Eylül - 2 Ekim Haftalık Ders Programı
21-25 Eylül Haftalık Ders Programı

Kullandığımız Online Platformlar

Uzaktan Eğitimde Öğrencinin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

• Derse zamanında girmeli ve devamsızlık yapmamalısınız.
  • Kendi odanızda sandalyeye oturarak dersi dinlemelisiniz.
  • Ders esnasında, aynı sınıf ortamında olduğu gibi, yeme içme yapmamalısınız.
  • Derse uygun kıyafet ile katılmalısınız.
  • Ders esnasında kameranızı açık tutmalısınız.
  • Dersten izinsiz ayrılmamalısınız.
  • Öğretmeninizin izni olmadan mikrofonunuzu açmamalısınız.
  • Ders esnasında mesajlaşma ve ekran paylaşımı yapmamalısınız.
  • Ders öncesinde ders araç gereçlerinizi masanızın üzerinde bulundurmalısınız.
  • Dersi dikkatle takip etmelisiniz.
  • Ders aralarında kamera ve mikrofonu kapatmalısınız.
  • Ders sırasında Kamera ve mikrofonlarınız açık olmalı ve kamerayı kendinize doğru tutmalısınız.
  • Her sabah dersten önce okula geliyor gibi hazır olmalısınız.
  • Ders esnasında not tutmalısınız.
  • Derslere başlamadan yarım saat önce genel bir tekrar yapmalısınız.
  • Derslerde yoklama alındığını ve devamsızlıkların kaydedildiğini unutmamalısınız.
  • K12NET ve dijital platformlar (Morpakampüs, VCloud, RazPlus vb.) üzerinden verilen ödev ve mesajları takip etmelisiniz.
  • Derste, aynı sınıfta olduğu gibi, aktif olmalısınız. Derse katılmalı, öğretmeninizin sorularına cevap vermeli, kendi sorularınızı da rahatlıkla sorabilmelisiniz.