Haberler

Öğrencilerimiz 17 İnsana Işık Olacak

27 December 2019

Dünyanın yoksul bölgelerinde teknik imkânsızlıklar nedeniyle yaklaşık 70 milyon insanın muzdarip olduğu katarak hastalığı yüzünden ışığa hasret kalan insanlara umut olmak için Özel Bahçelievler İhlas Ortaokulu öğrencilerimiz kermes düzenlediler.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde vurgu yapılan yardımlaşma ve dayanışma konusundan yola çıkılarak yapılan kermese tüm öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdiler.

"Siz Görürseniz Onlar da Görecek" sloganı altında birbiriyle yarışan sınıflarımız tam 17 kişinin katarakt ameliyatı masraflarını karşılayacak maddi geliri toplamayı başardılar ve elde ettikleri geliri İHH İnsani Yardım VakfıUnın yetkililerine teslim ettiler.

Büyük bir özveriyle hazırlanan ve herkesin takdirini toplayan kermesten sonra bazı öğrencilerimizin düşüncelerini aldık.

Ege Şahinoğlu

"Katarakt ameliyatı hakkında ilk duyduğum şey insanların görmeye başlayacak olmasıydı. Ve en etkilisi de buydu bence. Ameliyat için elimizden geleni yaptık ve 17 kişinin gözleri açılacaktı artık. Bence bir insanın gün ışığına kavuşması kadar güzel bir şey yok."

Burak Türker

"Hiç tanımadığın, bir kere bile yüzünü görmediğin bir insana yardım etmek çok güzel bir şey bence. Zaten yemek yemeyi çok seviyorum. Bir de yediğim şeyler karşılığında birinin gözünü açmak… Muhteşem."

Doğuhan Camlı

"Çok güzel bir duygu bu. Başkalarına dünyayı gösteriyoruz. Belki annesini hiç görmemiş birinin annesini görmesini sağlıyoruz."

Buse Kaplan

"Bizim sayemizde bir insan ışığa kavuştu. Ben de bu ışığın bir parçası olduğum için çok mutluyum Yine böyle bir yardım kampanyası olsa elimden geldiğince yine onların ışığı olmaya çalışırım."