Haberler

Öğrencilerimiz Darülaceze Sakinleriyle Buluştu

14 May 2018

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi öğrencileri kimsesizlerin 123 yıldır en önemli sığınağı olan Darülaceze'yi ziyaret ederek yaşlılarla bir araya geldiler.

Kelime anlamı Düşkünler Kapısı olan kurumda yaşlılarla sohbet eden ve onların hikayelerini dinleyen öğrenciler verdikleri küçük hediyelerle de gönüllerini almayı ihmal etmediler.

Bir çok bölümü ziyaret eden öğrenciler rehabilitasyon bölümünde de kendisini çeşitli hobilere vermiş Darülaceze sakinleri ile sohbet ettiler. Resimden dokumaya birçok alanda uğraş veren düşkünler yaptıkları işleri öğrencilere anlatırlarken birlikte bol bol fotoğraf çektirdiler.

Okul müdürü Hakkı Okur, yıl içinde çeşitli zamanlarda öğrencilerle birlikte Darülaceze'yi ziyaret ettiklerini ve oranın sakinleriyle buluşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Ziyaretlerin öğrenciler için değişik bir deneyim olduğuna dikkat çeken Okur, "Öğrencilerimiz orada kalan insanlarla yaptıkları sohbetlerde farklı hayat hikayeleri dinliyorlar. Kendilerine göre çıkarımlar yapıyorlar." dedi.