Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları Başladı

22 August 2016

Bu yıl 20. yaşını kutlayan İhlas Eğitim Kurumlarında 2016-2017 eğitim öğretim yılı hizmet içi eğitim programı başladı.

Yaklaşık on gün sürecek olan program boyunca öğretmenler çeşitli seminerlere katılırken ayrıca zümre toplantıları ile yeni eğitim yılının planlamalarını yapacaklar.

Programın açılış konuşmasını yapan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, 34 yıllık meslek hayatının en heyecanlı günlerinden birini yaşadığını söyledi. Kuruma yeni katılan öğretmenlere başarılar dileyen Yeltekin, "İhlas Eğitim Kurumlarında çalışabilmenin bazı şartları var; birincisi güler yüzlü olacaksınız, ikincisi; öğretmenlik mesleğini ve çocukları çok seveceksiniz. Üçüncüsü de bir yandan iyi insan yetiştirirken diğer yandan da sürekli olarak kendinizi yenileyecek ve geliştireceksiniz." dedi.

Eğitimde sevginin yerine de değinen Yeltekin, "Eğitimin yanına en çok yakışan kelime "sevgi"dir. Sevgi olmadan eğitim olmuyor. İnsanı seven, vatanını seven bir insan, kimseye zarar veremez. O yüzden okullarımızda, çok kıymetli dünürüm, rahmetli Enver Ağabeyimizin,  "Eğitim Gönüllere Dokunmaktır" sözünü her yere asıyoruz. Bu cümle, günlük koşuşturmanın içinde, gönül yapmayı ve sevmeyi unutmamak için bir hatırlatıcı görevi yapıyor hepimiz için." dedi.

"Yepyeni bir döneme giriyoruz. Bu sene hepimiz için 'altın bir yıl' olacak diye inanıyorum. Bizimevler 6’da yeni ilkokul ve ortaokulumuz açıldı. Yemek sanatları atölyemiz, ahşap atölyemiz ve robotik kodlama atölyelerimiz açıldı. Okullarımızın alt yapısında önemli değişiklikler oldu." diyen Yeltekin, öğrencilere daha iyi eğitim sunabilmek için elimizden gelen tüm imkanları kullanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Anaokullarında da yepyeni bir sisteme geçildiğini söyleyen Yeltekin, "Bu seneden itibaren İhlas Eğitim Kurumları'na bağlı anaokullarında öğretim dili İngilizce olacak. Dil edinimi açısından en verimli dönem olarak kabul edilen okul öncesinde, öğrencilerimiz yabancı dili doğal bir yolla öğrenmeye başlayacaklar. Temel sağlam olunca, ilerleyen yıllarda yabancı dil yetkinliği giderek artacak ve ciddi bir fark oluşturacak." dedi.

İngilizce konusunda oldukça hassas olduklarının altını çizen Yeltekin, hedeflerinin İhlas Eğitim Kurumlarından mezun olan bütün öğrencilerin, hayat boyu İngilizce ile ilgili hiçbir problem yaşamamaları ve üniversitelerdeki hazırlık sınıflarını direkt atlamaları olduğunu söyledi.

Sosyal ve sportif alanda da İhlas Eğitim Kurumları'nın başarılar elde ettiğini belirten Yeltekin, "Bu sene Rio Olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden öğrencimiz Mete Gazoz ile hepimiz gurur duyduk. Kendisini bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmasının sonunda yeni okullar açmak için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yeltekin, seminer ve oryantasyon programına katılan bütün öğretmen ve misafir konuşmacılara teşekkür ederek iyi bir seminer programı ve hayırlı bir eğitim öğretim yılı temennisinde bulundu.

Programın devamında İhlas Eğitim Kurumlarında 10. ve 20. eğitim yılını dolduran çalışanlara Bedri Yeltekin tarafından plaket verildi.